Resepi Biskut Ferrero Rocher



BISKUT FERRERO ROCHER

Bahan-bahan:

250gm butter

80gm gula icing

20gm qroquant/cornfleks hancur

360gm tpg gandum

100gm almond powder

40gm tpg jagung

1/2 sdt esen vanilla

almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)

3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)

coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)

Cara-cara:


-putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.

-masukkan esen vanilla.

-masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.

-panaskan oven suhu 150c.

-bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.

-bakar suhu 150c selama 20-25 minit.

-golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.

-bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.

-cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang…;)

SELAMAT MENCUBA!..;)

Sumber: http://resepibiskut.blogspot.com


0 Response to "Resepi Biskut Ferrero Rocher"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--