Bahan-bahan:-
1) ½ biji labu, (rebus dan lecek)
2) ½ biji kelapa parut
3) 1 cawan gula
4) ½ sudu teh garam
5) 2 cawan tepung gandum
6) ½ cawan gula merah
7) Daun pisang secukupnya (layur diatas api)
Cara :
7) Panaskan pengukus.
8) Kisar kesemua bahan kecuali kelapa parut dan daun pisang hingga sebati.
9) Ambil sekeping daun pisang, letakkan 1sudu adunan labu ditengahtengahnya
secara
memanjang. Letakkan 1 sudu teh kelapa parut di tengahtengahnya
sebagai inti. Tutup
kelapa parut tadi dengan 1 sudu adunan labu. Balut adunan itu dengan lipat keduadua
hujung daun itu ke bawah supaya menjadi lipatan berukuran 12×11 cm. Buat sehingga
habis.
10) Kukus selama setengah jam atau hingga masak.
0 Response to "LEPAT LABU"
Post a Comment