LEPAT LABU

LEPAT LABU


LEPAT LABU

Bahan-bahan:-

1) ½ biji labu, (rebus dan lecek)

2) ½ biji kelapa parut

3) 1 cawan gula

4) ½ sudu teh garam

5) 2 cawan tepung gandum

6) ½ cawan gula merah

7) Daun pisang secukupnya (layur diatas api)

Cara :

7) Panaskan pengukus.

8) Kisar kesemua bahan kecuali kelapa parut dan daun pisang hingga sebati.

9) Ambil sekeping daun pisang, letakkan 1sudu adunan labu ditengahtengahnya

secara

memanjang. Letakkan 1 sudu teh kelapa parut di tengahtengahnya

sebagai inti. Tutup

kelapa parut tadi dengan 1 sudu adunan labu. Balut adunan itu dengan lipat keduadua

hujung daun itu ke bawah supaya menjadi lipatan berukuran 12×11 cm. Buat sehingga

habis.

10) Kukus selama setengah jam atau hingga masak.

Rujukan : 1resepikuih.blogspot.com/

LikeTweet

0 Response to "LEPAT LABU"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--