LOMPANG

LOMPANG

LOMPANG[1]

Bahan-bahan:-

1) 2 cawan tepung beras

2) 3 ½ cawan air gula merah (suam)

3) ½ cawan air

4) ½ sudu teh kapur sirih

5) ½ biji kelapa muda parut

6) ½ sudu teh garam

Cara:

1) Panaskan cawancawan

tembikar kecil dalam kukusan.

2) Bancuhkan tepung dan air kapur.

3) Tuang air gula merah dan kacau rata.

4) Tapis adunan kedalam jag dan tuang ke dalam cawancawan

yang telah dipanaskan tadi.

5) Kukus selama 15 minit.

6) Sejukkan dan cungkil perlahanlahan.

Tabur kelapa parut di atas kuih.

References

  1. ^ LOMPANG (2mustclick.blogspot.com)

Rujukan : 1resepikuih.blogspot.com/

LikeTweet

0 Response to "LOMPANG"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--