esepi Rakyat Malaysia: Daging Masak Lada Hitam

[Resepi Rakyat Malaysia]
ResepiRakyat
Daging Masak Lada Hitam
  • PREP


    20
    mins
  • COOK


    30
    mins
  • READY IN
    50 mins

Directions

  1. Tumis bawang putih dan halia yang dihiris tadi hingga naik bau dan kemudian masukkan daging yang telah diperap tadi.
  2. Kacau daging tadi hingga ia naik bau yang sedap.
  3. Apabila daging empuk dan lembut, masukkan sos tiram dan kacau.
  4. Kemudian masukkan pula sos lada hitam dan kacau.
  5. Masukkan kicap dan kalau terlalu pekat tambah sedikit air supaya ia lembab dan kacau.
  6. Apabila daging masak, masukkan kentang goreng, cili padi yang telah digoreng tadi, cili merah, tomato dan bawang besar.
  7. Kacau lagi dan masukkan garam ikut rasa.
  8. Akhir sekali taburkan daun bawang diatas daging tadi.
LikeTweet
resepi.org

0 Response to "esepi Rakyat Malaysia: Daging Masak Lada Hitam"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--