[Resepi Rakyat Malaysia]
ResepiRakyat


resepi.org
ResepiRakyat
- PREP
20
mins
- COOK
30
mins - READY IN
50 mins
Directions
- Tumis bawang putih dan halia yang dihiris tadi hingga naik bau dan kemudian masukkan daging yang telah diperap tadi.
- Kacau daging tadi hingga ia naik bau yang sedap.
- Apabila daging empuk dan lembut, masukkan sos tiram dan kacau.
- Kemudian masukkan pula sos lada hitam dan kacau.
- Masukkan kicap dan kalau terlalu pekat tambah sedikit air supaya ia lembab dan kacau.
- Apabila daging masak, masukkan kentang goreng, cili padi yang telah digoreng tadi, cili merah, tomato dan bawang besar.
- Kacau lagi dan masukkan garam ikut rasa.
- Akhir sekali taburkan daun bawang diatas daging tadi.
resepi.org
0 Response to "esepi Rakyat Malaysia: Daging Masak Lada Hitam"
Post a Comment