Resepi Botok Ikan Tenggiri

Resepi Botok Ikan Tenggiri

Botok Ikan Tenggiri

Bahan-bahan:
1 ekor ikan tenggiri, cuci bersih & potong-potong
100 ml kelapa dari ½ biji kelapa parut
2 tangkai lada hijau, hiris serong
15 tangkai cili api, potong-potong
aun pisang untuk membungkus

Bahan dikisar:
2 ulas bawang putih
5 biji bawang merah
1 sdt ketumbar
1 helai daun limau
garam secukup rasa


Cara Penyediaan:
1. Gaul semua bahan hingga rata. Perap selama 15 minit.
Sendukkan ke atas daun pisang, bungkus seperti tapai dan semat dengan lidi.
2. Kukus selama 30 minit.
3. Angkat dan hidangkan dengan nasi panas.
Rujukan Resepi :
resepimasakankini.blogspot.com

0 Response to "Resepi Botok Ikan Tenggiri"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--