[Resepi Rakyat Malaysia]
ResepiRakyat


resepi.org
ResepiRakyat
Ingredients
- 2 sudu minyak masak
- 2 ekor udang
- 2 sb cili kisar
- 120gm kuey teow
- sejemput tauge dan kuchai
- 10 ekor isi kerang
- 60ml kicap CKT
- 1 biji telur ayam
- PREP
n/a
- COOK
n/a
- READY IN
5 mins
Directions
- ok mula-mula masukkan minyak dengan udang dalam kuali (kuali tebal tau biasanya warna hitam).
- masak udang ni dengan api yang kuat. Kemudian bila udang agak masak, masukkan cili kisar tadi tu.
- Masak cili tu sekejap kemudian perlahankan api, masukan k.teow, tauge, kuchai dan kerang. Gaul sebati (kuatkan semula api)
- Kemudian masukkan kicap CKT dan juga telur ayam (yg dah dibasuh yer). Kuatkan api tunggu sehingga telur tu separuh masak.
- Tutup api kemudian gaulkan bahan2 tu sekejap (sekejap ja) kemudian angkat sebelum kicap tu kering.
- Sedia untuk hidangan yummy
resepi.org
0 Response to "Resepi Rakyat Malaysia: Char Kuey Teow"
Post a Comment