BISKUT KELAPA
BISKUT KELAPA
Facebook Page : Resepi Kek & Puding
Website Resepi Kami : Daridapur.com
Bahan-bahan :
Bahan A:
250gm mentega
180gm gula kaster (saya kurangkan kepada 150gm)
1/4 sedu teh esen vanilla
Bahan B:
1 biji telur kuning
Bahan C:
350gm tepung jagung*
50gm tepung gandum*
secubit garam
2 sudu besar tepung kastard*
100gm parutan kelapa-dipanggang
Hiasan:
kuning telur + pewarna egg yellow
ceri merah dan hijau
Cara:
1. Ayak bahan yang bertanda *. Pukul bahan A sehingga ringgan dan kembang.
2. Masukkan kuning telur. Pukul hingga sebati.
3. Masukkan bahan C. Pukul perlahan-lahan sehingga menjadi doh.
4. Ambil 1 camca teh doh dan bulatkan, susun didalam loyang pembakar. Sapu dengan kuning telur dan susun ceri merah dan hijau.
5. Panaskan ketuhar, bakar pada suhu 150c selama 15-20 minit.
2016-04-28T04:00:00+0000
Original Link
0 Response to "BISKUT KELAPA"
Post a Comment