BISKUT KELAPA

BISKUT KELAPA


BISKUT KELAPA

Facebook Page : Resepi Kek & Puding
Website Resepi Kami : Daridapur.com
Bahan-bahan :

Bahan A:

250gm mentega
180gm gula kaster (saya kurangkan kepada 150gm)
1/4 sedu teh esen vanilla

Bahan B:

1 biji telur kuning

Bahan C:

350gm tepung jagung*
50gm tepung gandum*
secubit garam
2 sudu besar tepung kastard*
100gm parutan kelapa-dipanggang

Hiasan:

kuning telur + pewarna egg yellow
ceri merah dan hijau

Cara:

1. Ayak bahan yang bertanda *. Pukul bahan A sehingga ringgan dan kembang.

2. Masukkan kuning telur. Pukul hingga sebati.

3. Masukkan bahan C. Pukul perlahan-lahan sehingga menjadi doh.

4. Ambil 1 camca teh doh dan bulatkan, susun didalam loyang pembakar. Sapu dengan kuning telur dan susun ceri merah dan hijau.

5. Panaskan ketuhar, bakar pada suhu 150c selama 15-20 minit.

2016-04-28T04:00:00+0000
Original Link

0 Response to "BISKUT KELAPA"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--