RESEPI ROTI MANIS

RESEPI ROTI MANIS


RESEPI ROTI MANIS

Facebook Page : Resepi Kek & Puding
Website Resepi Kami : Daridapur.com
Bahan-bahan :

BAHAN-BAHAN : loyang 8"(sya guna loyang 9")
500gm tepung roti
80gm gula kastor(sya guna 100 gm)
30gm susu tepung
1 sudu teh bread improver
1 sudu teh dough softener
11 gm yis
sebiji kuning telur
150gm air
100gm ais/ice cube
60gm butter
Secubit garam

CARA-CARA :

1. Griskan loyang.

2. Satukan semua bahan- bahan uli hingga doh licin dan elastic & perapkan doh seketika.

3. Bentukkan dan perap sekali lg hingga 2x ganda

4. Bakar pd suhu 180c shingga masak (masa & suhu bgtg pd oven masing)

yg ni sya uli 35-40 minit...smpai brkilat...xperap,trus bentukkan..tggu naik 2x gnda trus
bakar

2016-04-19T04:00:00+0000
Original Link

0 Response to "RESEPI ROTI MANIS"

Video of the Day

Tujuanku adalah untuk menghimpun semua resepi masakan dan contoh hasil masakan untuk kemudahan masyarakat. credits: resepi siber 2002 sebagai panduan, resepinannie, resepimasakankini, --akan ditambah lagi panduan--