BISKUT SEMPERIT
BISKUT SEMPERIT
Facebook Page : Resepi Kek & Puding
Website Resepi Kami : Daridapur.com
Bahan-bahan :
250 gm mentega
125 gm gula aising
1 biji telur
280 gm tepung kastard
2 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu serbuk penaik
Ceri (dipotong kecil)
Cara:
1. Pukul mentega sekali dnegan gula sehingga menjadi kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanila dan pukul lagi.
3. Campurkan tepung jagung, tepung kastard, serbuk penaik dan garam ke dalam adunan dan gaul sebati sehingga menjadi doh yang lembut.
4. Gunakan acuan semperit untuk membentukkan.
5. Terapkan di atas dulang pem¬bakar dan letak ceri di tengah bunga kemudian bakar pada suhu 170 0C selama 15 minit atau sehingga masak.
2016-04-28T13:30:00+0000
Original Link
0 Response to "BISKUT SEMPERIT"
Post a Comment