CRANCHY ALMOND
CRANCHY ALMOND
Facebook Page : Resepi Kek & Puding
Website Resepi Kami : Daridapur.com
Bahan-bahan :
280 gm butter
70 gm shortening
230 gm gula castor
80 gm serbuk almond
400 gm tepung red rose*
170 gm tepung arrow root @ sagu* - *satukan n ayak
1 biji kuning telur - hiasan
badam cincang secukupnya - hiasan
Cara:
1. Pukul butter, shortening n gula hingga berkrim.
2. Masukkn serbuk almond sdkt2 n trus pukul lg.
3. Masuk pula adunan tepung sdkt2 juga n pukul shingga menjadi doh, ulikan doh biar sebati.
4. Canaikan doh n terap mengikut acuan yg dgemari, susun atas loyang pembakar, buat shingga abis.
5. Sapukan telur kuning n tabur badam cincang d atasnya.
6. Bakar dlm oven yg telah dpanaskan dgn suhu 170C selama 15 mnt ato shingga keperangan.
7. Sejukkn atas redai n simpan dlm bekas kedap udara.
2016-04-30T04:00:00+0000
Original Link
0 Response to "CRANCHY ALMOND"
Post a Comment